Beloning tot 250.000 euro voor tips na tigerkidnapping bij juwelier Haesevoets

De juwelierszaak en de geviseerde privewoning van de juwelier in Waregem.
Lieven Samyn De juwelierszaak en de geviseerde privewoning van de juwelier in Waregem.
De Londense maatschappij Charles Taylor looft een beloning tot 250.000 euro uit voor tips die kunnen leiden tot de aanhouding van de daders of (gedeeltelijke) recuperatie van de horloges, juwelen en diamanten die bij de tiger-kidnapping bij juwelier Haesevoets zijn gestolen. 

De Engelse firma is door de verzekeraars van de juwelier in de arm genomen voor haar wereldwijde expertise in het afhandelen van grote en complexe claims voor verzekeraars en herverzekeraars. De uitgeloofde beloning bedraagt 10 procent van de waarde van de goederen die dankzij een tip gerecupereerd kunnen worden, tot een maximum van 250.000 euro.

Op 13 november wachtten vier gangsters juwelierskoppel Ronny Haesevoets (54) en zijn echtgenote Régine Libeert (55) na sluitingstijd van de winkel in de Stormestraat in Waregem aan hun privéwoning drie kilometer verder op. Nadat de metalen toegangspoort open was gegaan, sprongen ze tevoorschijn, gaven het koppel rake klappen en bedreigden hen met een wapen. In de woning bonden de daders Régine vast. Ronny moest terug mee naar de winkel en werd als menselijke sleutel gebruikt om de topbeveiliging van de winkel te omzeilen. In anderhalf uur roofden de daders de volledige winkel met exclusieve juwelen, diamanten en horloges van Zwitserse topmerken leeg, goed voor een buit van miljoenen euro. Wie tips heeft, kan terecht op 0483/48.55.32 of reward@ctplc.com.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.