Aardbeien verkopen ook goed in pop-upwinkel

Philip Van Overbeke in zijn tijdelijke winkel.
Foto Willy Depraetere Philip Van Overbeke in zijn tijdelijke winkel.
Sinds deze week verkoopt Philip Van Overbeke zijn aardbeien in een pop-upwinkel in de Nokerseweg. "De klanten vinden de weg naar onze tijdelijke winkel. Met een beetje geluk verkopen we zelfs meer dan vorig jaar", glundert de tuinbouwer.

De pop-upwinkel is nodig omdat het bedrijf de komende maanden moeilijk bereikbaar is door wegenwerken in de Bessemstraat. "Ik zocht een nieuwe locatie én mag de tijdelijke container installeren voor het bouwmachinebedrijf Machinery Restale in de Nokerseweg. We hebben al heel wat bakjes aardbeien verkocht", zegt Philip Van Overbeke (47) enthousiast. Een van de eerste klanten is Cindy Verbeke. "Dit is een hele goede oplossing. Laat die winkel hier maar staan zolang de werken duren", zegt ze terwijl ze vier bakjes verse aardbeien koopt.


De eenmanszaak van Philip bestaat 22 jaar. Elk jaar worden 55.000 kilogram aardbeien geplukt op een terrein van 4.400 vierkante meter. De onverkochte aardbeien belanden in de REO Veiling in Roeselare, maar brengen daar veel minder op. (XCR)