"Grootste 'all you can eat' in de regio"

400 PLAATSEN IN DAILY WORLD KITCHEN

Zaakvoerder Huicong Hu van Daily World Kitchen bedient enkele klanten aan de kassa.
Foto Deleu Zaakvoerder Huicong Hu van Daily World Kitchen bedient enkele klanten aan de kassa.
Het loopt storm voor het nieuwe 'all you can eat'-restaurant Daily World Kitchen in Sint-Eloois-Vijve, met plaats voor vierhonderd gasten. "We zijn de grootste in de regio", verzekert zaakvoerder Huicong Hu (22).

Liefhebbers van een buffet à volonté kunnen sinds kort hun hartje ophalen in Daily World Kitchen op de Gentseweg 725 (N43) in Sint-Eloois-Vijve, bij Waregem. Geen zoveelste keten of wokrestaurant, maar een nieuw wereldkeuken-concept voor onze regio met tweehonderd gerechten. Naast Aziatische gerechten als sushi en peking eend vind je er ook pasta, pizza, salades, frietjes en zelfs frikandellen. De hoofdgerechten worden in een open keuken opgewarmd op zes kookplaten. Daarnaast is er ook een uitgebreid dessertbuffet met onder andere een slagroommaker en chocoladefontein. "Al die moeite loont. Zo krijgen we op Facebook een gemiddelde score van 4,7 op 5. Dat is dus de grootste onderscheiding."

Kreeft en oesters

Die uitstekende recensies hebben ook met de prijs te maken. Je kunt er namelijk al lunchen vanaf 18,80 euro, niet-alcoholische dranken inbegrepen. De prijzen lopen op tot 36,80 euro voor een diner in het weekend, maar dan krijg je ook luxegerechten, zoals kreeft en oesters, niet-alcoholische dranken, huiswijnen, bier van het vat en Kriek inbegrepen. "Ik heb twee jaar gezocht naar een geschikte locatie. We zitten hier vlak tussen Gent en Kortrijk. We hebben veel passage op de Gentseweg en er zijn ook veel bedrijven in de omgeving. Op zaterdagavond is het hier dan ook vaak erg druk. Klanten komen zelfs uit Moeskroen, Oudenaarde, Roeselare en Deinze", besluit Huicong Hu, die nog graag een misverstand uit de wereld wil helpen. "De zaakvoerster van het 'all you can eat-restaurant' Wereldkeuken op de Gentsesteenweg in Kortrijk heet ook Hu, maar is geen familie van mij en heeft niets met onze zaak te maken. De twee restaurants hebben een verschillende eigenaar en maken geen deel uit van dezelfde groep."


Meer info op www.dailyworldkitchen.be.