Sportcentrum Puyenbroeck maakt zich op voor twee jaar werken

Bij het provinciaal domein van Puyenbroeck wordt binnenkort begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe centrale ingang voor het sportcentrum. De werken zullen 2 jaar duren en hebben behoorlijk wat invloed op het sportieve leven in het sportcentrum.

"De sporthal en het zwembad worden via een nieuwe centrale inkom verbonden tot één grote site", zegt gedeputeerde Hilde Bruggeman (Open Vld). "Bedoeling is om het sportcentrum op termijn op een efficiëntere manier uit te kunnen baten." De opening van het vernieuwde sportcentrum staat pas gepland in oktober 2019.

Zwembad dicht

Dat betekent dat er bijna twee jaar gewerkt zal worden. Er moet zelfs een deel van het zwembad en de cafetaria afgebroken worden. Die werken starten in maart 2018. "Tijdens de komende maanden zal er nog niet al te veel hinder zijn, maar vanaf maart volgend jaar gaat het zwembad, het verblijf en de fitness dicht. De sporthal en de buitenterreinen blijven wel toegankelijk. Ook het buitenbad blijft tijdens de zomer van 2018 gewoon open."


De eigenlijk bouwwerken starten in september 2018 en zullen iets meer dan een jaar duren. "In oktober 2019 hopen we een compleet vernieuwd sportcentrum te kunnen openen dat onze klanten nog beter ten dienste zal zijn", klinkt het bij het provinciaal domein van Puyenbroeck.