Eerst BK golf... voor politiediensten

Alle deelnemers, met winnaar Frédérik Verspeelt onderaan in het midden.
Foto WSG Alle deelnemers, met winnaar Frédérik Verspeelt onderaan in het midden.
De allereerste editie van het Belgisch Kampioenschap golf voor politiediensten is gisteren gewonnen door Frédérik Verspeelt, gerechtelijk directeur van de FGP Halle-Vilvoorde en inwoner van Sint-Martens-Latem.

Op het Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke wierp zijn 37 jaar ervaring op golfterreinen vruchten af.


Voor de eerste keer kwamen politiemedewerkers uit alle afdelingen in het hele land samen om hun golfkunsten tegen elkaar te testen. Ze werden op basis van hun niveau ingedeeld in drie categorieën, waarin telkens een Belgisch Kampioen gekroond werd. "Golf brengt mensen samen", zegt Verspeelt, die in de hoogste categorie de titel in de wacht sleepte.


"Zowel voor de democratisering van de sport als voor de politie is dit een zeer positief evenement."


"Golf is aan een grote opmars bezig", vertelt Antoine De Bruycker van politie Gent, die het tornooi mee organiseerde en zelf al jaren met golf bezig is. "We willen dat de sport toegankelijker en democratischer wordt."


Toen de Belgische politiesportdienst in het begin van dit jaar de sporttak golf opnam in haar repertoire, meldde De Bruycker zich meteen aan om in de technische commissie te zetelen en dus mee evenementen te organiseren voor golfende politiemedewerkers. "Volgend jaar komt er zelfs een interland met de Nederlandse collega's." (WSG)