Sterrenchef is half jaar rijbewijs kwijt

Sterrenchef S.V.S. (38) uit Waasmunster kreeg in de politierechtbank van Oudenaarde een boete van 4.400 euro en zes maanden rijverbod opgelegd na een ongeval met vluchtmisdrijf. De man reed in de Aalstsesteenweg in Schendelbeke een fietser aan, maar reed gewoon verder.

De fietser kwam er met de schrik vanaf en er was enkel schade aan zijn fiets. De man kwam zelfs niet ten val. Toch tilde de politierechter bijzonder zwaar aan de feiten, gelet op het al uitgebreide strafregister van de kok. Die trachtte de politierechter te overtuigen dat niet hij achter het stuur zat. “Mijn wagen werd regelmatig gebruikt door personeelsleden om boodschappen te doen”, klonk het. Hij kon echter niet bewijzen dat het niet hij was die reed.

De politierechter achtte hem dan ook verantwoordelijk. Naast het zware rijverbod en de fikse boete legde hij de man nog vier proeven op. Als hij zijn rijbewijs terugwil, zal hij dus zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw moeten afleggen en zien te slagen in medische en psychologische proeven.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • andré joye

    had misschien beter de rechter en zijn familie eens uitgenodigd om gratis te komen eten.ge weet maar nooit.een nee hebt ge ,een ja kunt ge krijgen!