CD&V verzilvert burgemeestersbonus Du Tré maximaal

Burgemeester Du Tré (CD&V) schudt de hand met zijn coalitiepartner Tom Baert (N-VA)
Yannick De Spiegeleir Burgemeester Du Tré (CD&V) schudt de hand met zijn coalitiepartner Tom Baert (N-VA)
In Waasmunster blijft de coalitie tussen CD&V en N-VA ongewijzigd, maar wijzigen de krachtverhoudingen. Burgemeester Michel Du Tré (CD&V) behaalt met zijn partij een monsterscore van negen zetels. N-VA boert achteruit en behoudt drie zetels.

Het was een bewogen campagne in Waasmunster. De liberale lijsttrekker Rik Daelman (Open Vld) liet geen kans onbenut om burgemeester Michel Du Tré en zijn CD&V-N-VA-meerderheid het vuur aan de schenen te leggen.

Het persoonlijke verhaal van de burgervader zal ongetwijfeld meegespeeld hebben in het stemhokje. Amper een jaar geleden werd kanker vastgesteld bij Du Tré, maar hij vocht terug en kreeg zondag maar liefst 2.057 voorkeursstemmen: nooit deed iemand beter in Waasmunster.

“Ik vier vandaag twee keer: een overwinning van mijn partij én op mijn ziekte”, reageert de burgemeester. Ondanks het feit dat coalitiepartner N-VA terugvalt van vijf naar drie zetels, blijft de huidige meerderheid behouden. Al zal N-VA het deze keer met 2,5 schepenambten moeten doen in plaats van drie. “Dat houdt in dat we de legislatuur starten met drie schepenen van elke partij, maar dat na drie jaar de verhouding wijzigt naar twee schepenen voor N-VA en vier voor onze partij”, aldus Du Tré.

Du Tré ontvangt een fles champagne uit handen van partijvoorzitter Peter Van Bossche.
Yannick De Spiegeleir Du Tré ontvangt een fles champagne uit handen van partijvoorzitter Peter Van Bossche.

N-VA-kopman Tom Baert is tevreden dat zijn partij opnieuw tot de coalitie kan toetreden, maar ook ontgoocheld over het verlies aan stemmen. “De opmars van het Vlaams Belang en de burgemeestersstrijd tussen Michel en Rik (Daelman, red.) hebben ons wellicht parten gespeeld.”

Open Vld likt zijn wonden, want naast een oppositierol geniet ze ook niet langer de status van grootste partij in Waasmunster. “Uiteraard zijn we ontgoocheld door dit resultaat, anderzijds waren 15 van de 21 kandidaten op onze lijst nieuw en is dit een mooie score. Ik ben ook trots op mijn zoon Cedric, die een sterk resultaat neerzet met 532 voorkeursstemmen”, aldus lijsttrekker Rik Daelman.

Groen en Vlaams Belang halen in Waasmunster elk één zitje binnen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.