"Teleurgesteld, maar toch ook trots"

NELL CATTRYSSE (8) GEDROOMDE MASCOTTE OP OSCARFEEST

PHOTO NEWS
The Broken Circle Breakdown komt niet op de erelijst van de Oscars. Een spijtige zaak, niet in het minst voor de Waasmunsterse Nell Cattrysse (8). Zij vertolkte een glansrol in de film. Samen met broertje Warre (5), mama Natacha en papa Tom volgde ze de nachtelijke prijsuitreiking op een groot Oscarfeest in Gent. Dankzij een tussentijds dutje was ze fris, monter en wakker voor het moment van de waarheid. Jammer genoeg kwam er geen kers op de taart.

Gisteren, half vier 's ochtends. Hét moment suprême voor de vele fans van The Broken Circle Breakdown. Dan werd immers bekendgemaakt of de Belgische film een Oscar mee naar huis mocht nemen. De prent groeide de voorbije maanden uit tot een ongeziene hype. Vooral acteurs Veerle Baetens en Johan Heldenbergh worden daarin genoemd, al telt de film nóg een grote ster: Nell Cattrysse (8). Ze vertolkt Maybelle, het zieke dochtertje van de personages Didier (Heldenbergh) en Elise (Baetens). Afreizen naar Hollywood bleek niet mogelijk, maar Nell mocht wel haar opwachting maken op het Oscarfeest in het chique hotel Sandton Reylof in Gent.


De nervositeit stijgt met de minuut aan de eretafel voor cast en crew. Nell tekent, na een kort dutje, weer present en fungeert er als de schattigst denkbare mascotte. Ze zit er minutenlang met de vingers letterlijk gekruist, hopend op een goede afloop. Het mag niet baten: de Italiaanse concurrent 'La grande bellezza' haalt het. Heel de zaal in Gent reageert teleurgesteld, ook Nell. Het staat op haar gezicht af te lezen. Gelukkig is er een dikke knuffel van mama Natacha, die zelf haar tranen niet meer kan bedwingen.


"Ik ben heel teleurgesteld, want ik dacht dat we gingen winnen. Maar ik ben toch ook blij en trots dat ik de film heb kunnen doen. Dat was heel leuk, ook het feest hier", reageert Nell, net niet moegestreden na het nachtelijke Oscarcircus. Het was al een lange dag voor Nell, die samen met haar broer en ouders naar Gent kwam.

Didier Verbaere

Adrenaline

"We kwamen tegen 15 uur aan in het hotel. De bedoeling was dat ze dan wat zou slapen, maar door de adrenaline lukte het niet. Het bleef bij rusten. Uiteindelijk vielen haar ogen bijna dicht tegen één uur 's nachts. Ze sliep anderhalf uur, daarna sprong ze recht met de melding dat ze er weer tegen kon", grijnst papa Tom. "Het is jammer dat de film geen Oscar kon winnen, maar we zijn toch blij dat Nell dit op deze manier kon meemaken. Nu is het misschien ook niet slecht dat het weer wat rustiger wordt. Uiteindelijk is het haar niet om dat circus te doen, ze acteert gewoon graag. Dat is het belangrijkste."


Dat was meteen het signaal voor de familie Cattrysse om weer wat tot rust te komen. Snel nog een hamburger met frietjes eten en dan gauw naar bed!

Didier Verbaere
Yannick De Spiegeleir
Didier Verbaere
Didier Verbaere