"Keuze uit meer dan vierhonderd wijnen"

WIJNKAART ROOSENBERG IS VOLGENS GAULTMILLAU BESTE VAN HET LAND

Bruno De Wilde geniet van een glas bij de onderscheiding die hij kreeg van GaultMillau.
Foto YDS Bruno De Wilde geniet van een glas bij de onderscheiding die hij kreeg van GaultMillau.
De beste wijnkaart van België is volgens de nieuwe editie van de prestigieuze culinaire gids GaultMillau te vinden in brasserie Roosenberg in Waasmunster. Zaakvoerder Bruno De Wilde begeleidt zijn klanten persoonlijk bij hun keuze uit het aanbod van ruim vierhonderd wijnen.

Bij liefhebbers van de betere keuken geniet restaurant Roosenberg al jaren een stevige reputatie. Het geesteskind van Bruno De Wilde haalt al jaren de restaurantgids van GaultMillau. Dat die nu zijn wijnkaart als beste van het land bestempelt, doet De Wilde deugd. "Ik ga er niet flauw over doen: dit is genieten", reageert hij. "We timmeren al aan de weg sinds 1992 en samen met de erkenning van de klanten is deze onderscheiding een mooie bekroning voor ons harde werk."


Volgens De Wilde valt de waarde van een goed glas wijn niet te onderschatten. "Samen met de juiste sfeer maakt het een maaltijd compleet. Er zijn mensen die speciaal naar onze zaak komen voor de wijnkaart die wij aanbieden. Evengoed kan je een lekkere maaltijd verknallen met de verkeerde wijn. Ik sta onze klanten dan ook persoonlijk bij voor hun keuze, als ze dat wensen."

Sommelier

Twee jaar geleden nam De Wilde restaurant Roosenberg over van zijn investeerder. Hij nam toen even een sommelier in dienst om zich te kunnen concentreren op andere zaken, maar dat bleek niet te werken. "De sommelier was uiteraard bekwaam, maar ons vaste cliënteel bleef naar mij vragen omdat het gewoon is dat ik hen adviseer bij hun wijnkeuze. Het schept een band met de klant."


De wijnvoorraad van restaurant Roosenberg schommelt tussen de 8.000 en 9.000 flessen. Met keuze uit meer dan vierhonderd soorten krijgen klanten eerder een boek dan een kaart in handen als ze een wijn willen kiezen. "Ons aanbod wisselt voortdurend, want ik wil steeds nieuwe ideeën uitproberen. Ook mijn vakanties plan ik naar bestemmingen waar ik nieuwe wijnen kan proeven. En ik beperk me niet tot de traditionele wijnlanden. Zo hebben we eind deze maand nog een thema-avond rond Chateau Musar, een wijndomein in Libanon", weet De Wilde te vertellen.


Michelin, de concurrent van GaultMillau, heeft gisteren dan weer zijn Bib Gourmand voorgesteld met een selectie van restaurants die een topmenu serveren onder de prijs van 37 euro. Hier geen nieuwkomers, maar Chef's Table uit Burcht, Bazzalia uit Bazel en De Ceder uit Kruibeke behouden hun vermelding.