Huisarts richt ravage aan in zijn straat

BESTUURDER ONDER INVLOED RAMT VIER GEPARKEERDE WAGENS

De Peugeot is klaar voor de schroothoop.
JEW De Peugeot is klaar voor de schroothoop.
Een huisarts heeft vrijdagnacht een ravage veroorzaakt in de Molenstraat in Waarschoot. Met 0,82 promille alcohol in zijn bloed ramde hij vier geparkeerde auto's, waarvan er twee rijp zijn voor de schroothoop. De man liep een hoofdwonde op. "Ik dacht dat een huisarts een voorbeeldfunctie had", stelt een van de gedupeerden.

Rond 2 uur 's nachts schrokken Liesbeth (35) en Tim (37) zich een ongeluk na een enorme klap aan hun voordeur. Toen ze buiten kwamen, zagen ze de ravage in de straat. Een 64-jarige huisarts, die verderop in de straat woont, was met zijn Mercedes vol op de Peugeot 306 van Liesbeth gereden. Door de klap vloog de Peugeot tegen de Opel Vectra van haar vriend Tim, die op zijn beurt de Audi van de buren raakte. De Mercedes van de dokter botste ten slotte ook nog tegen een geparkeerde Honda.


"Ik begrijp nog steeds niet hoe dit kon gebeuren en vooral waar mijn auto werd geraakt", zegt Liesbeth. "De neus van mijn wagen stond naar de velden gericht. Een koppel dat enkele huizen verder woont, liep meteen naar buiten om de bestuurder uit zijn wagen te sleuren zodat hij niet zou proberen weg te rijden. Nu, ver zou hij niet komen. De airbag van zijn Mercedes was open gegaan en hij was aan het bloeden aan zijn hoofd. Het is een schande. Ik dacht dat een huisarts een voorbeeldfunctie had? In de ziekenwagen verklaarde hij zelfs nog dat hij er niks mee te maken had. Kan je je dat voorstellen?" De 0.82 promille alcohol in zijn bloed komt overeen met zo'n vier pintjes.

De Peugeot vloog door de klap tegen de Opel.
JEW De Peugeot vloog door de klap tegen de Opel.

Snelheid

Voor het koppel komt het ongeval wel erg ongelegen. "We hebben nog maar pas een huis gekocht en zouden over enkele maanden verhuizen", gaat Tim verder. "Omdat onze wagens al negen jaar oud zijn, zullen we nog maar een fractie van de aankoopprijs krijgen. Sowieso zullen we moeten toesteken als we een nieuwe wagen kopen. Ik heb tijdelijk een vervangwagen gekregen, maar Liesbeth heeft dat voorlopig niet. Gelukkig zat er niemand in de wagen en fietste er op dat moment niemand voorbij. Het is in de Molenstraat niet veilig. Het verkeer raast hier voorbij. Er zouden beter verkeersdrempels aangelegd worden zodat de snelheid hier naar beneden gaat. Gelukkig wonen we binnenkort in een rustige wijk."


Ook een buurvrouw deelde met haar Honda in de klappen. Haar wagen heeft een enorme deuk opgelopen. De garagist schat de kosten op zeker 4.000 euro. "Ik zou niet graag in zijn plaats zijn om alles te vergoeden", zegt ze.


De dochter van de dokter wilde geen commentaar geven op het voorval. Haar vader moest voor verzorging naar het ziekenhuis.