Deze oproep tot opstand in Turnhout circuleert al enkele dagen op sociale media.
Volledig scherm
Deze oproep tot opstand in Turnhout circuleert al enkele dagen op sociale media. © Jef Van Nooten

Vrees voor onrust in ons land groeit: verscheidene steden vroegen al versterking van federale politie

In Nederland zijn protesten tegen de coronamaatregelen en de avondklok gisteren voor de derde dag op rij uitgemond in gewelddadige rellen. Ook bij ons groeit de vrees voor onrust na een aantal verontrustende berichten op sociale media. In Maasmechelen werd maandag een molotovcocktail richting het huis van een oud-burgemeester gegooid. “Maasmechelen, we gaan beginnen”, is te horen op videobeelden van het incident. Ook onder andere in Sint-Niklaas, Genk, Turnhout en Kortrijk wordt opgeroepen om over te gaan tot een opstand. Verschillende steden hebben dan ook al versterking aangevraagd van de federale politie. En dan is het nog afwachten of ook iedereen bediend kan worden...

 1. Bijzondere Ubercommissie : Cieltje Van Achter (N-VA) benoemd tot voorzitter bijzondere commissie Brussels Parlement
  Brussel

  Bijzondere Ubercommis­sie : Cieltje Van Achter (N-VA) benoemd tot voorzitter bijzondere commissie Brussels Parlement

  In het Brussels Parlement is de bijzondere commissie over de impact van de praktijken van Uber op de beslissingen van de Brusselse regering over de taxisector geïnstalleerd. Voorzitter is Cieltje Van Achter (N-VA). Ondervoorzitters zijn David Weytsman (MR), Jamal Ikazban (PS) en Hicham Talhi (Ecolo). Verslaggevers zijn Marc Loewenstein (DéFI) en Arnaud Verstraete (Groen), met de garantie dat de voorzitter en eerste ondervoorzitter betrokken worden bij het opstellen van het verslag.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”