Sven De Ridder wordt inbreker

Pieter Verelst, Sven De Ridder, Tuur De Weert en regisseur Kenneth Kerkhofs tijdens de opnames van de kortfilm.
Ton Wiggenraad Pieter Verelst, Sven De Ridder, Tuur De Weert en regisseur Kenneth Kerkhofs tijdens de opnames van de kortfilm.

Regisseur Kenneth Kerckhofs en de acteurs en medewerkers van de kortfilm 'Ontsnapt' zijn maandagavond gestart met de opnames van de film. Die zijn tot ongeveer 6 oktober bezig in een woning de straat Leemskuilen in Vosselaar. Het gaat om een productie van productiehuis Catharsis uit Beerse.


Karel en Lucas, gespeeld door Sven De Ridder en Pieter Verelst, werken voor het eerst samen. Beiden zijn ze inbreker 'van beroep'. Wanneer ze vast komen te zitten in het huis van hun slachtoffer wordt al snel duidelijk dat er iets niet klopt. Hoe langer de nacht duurt, hoe meer het gevoel speel dat één van beide al van begin af aan iets anders in gedachten had bij deze inbraak. "We hebben voor de hoofdrollen Sven De Ridder, Pieter Verelst (Familie en DE Bunker 2) en Tuur De Weert kunnen strikken", zegt Kenneth Kerckhofs. "We hebben geld proberen in te zamelen via crowdfunding, sponsoring en allerlei kleinere acties. Vanuit de Vlaamse overheid konden we deze keer helaas niet rekenen op steun." (VTT)