Werken bedrijfsverzamelgebouw Fleterna gestart

In de Veurnestraat in Oostvleteren zijn de werken gestart voor het bedrijfsverzamelgebouw op het nieuw lokaal bedrijventerrein Fleterna. Burgemeester Stephan Mourisse mocht de eerste schep met de kraan uitvoeren.

Momenteel ontwikkelen de WVI en de gemeente Vleteren een nieuw bedrijventerrein. Het terrein is 3,8 hectare groot, waarvan 2,6 hectare bebouwd kan worden. De kavels die maximaal vijfduizend vierkante meter groot mogen zijn, zijn bestemd voor productie, opslag en verwerking van goederen, groothandel, transport- en distributieactiviteiten. Kleinhandel, horeca en kantoren horen er niet thuis.


Een troef voor de koper is de mogelijkheid om een woning te integreren in het bedrijfsgebouw. Van de acht kavels zijn er al vier verkocht aan Dima Constructie (metaalconstructies voor landbouwmachines, nu in Lo-Reninge); Johan Vandewalle (fabricage en verkoop van reinigingsmachines, nu Lo-Reninge); Publi X, (belettering, nu Roesbrugge) en Aveve (groothandel, nu Woesten). Twee andere bedrijven namen een optie. De verkoopprijs bedraagt negentig euro per vierkante meter voor het perceel langs de N8, 85 euro per vierkante meter voor de andere.


In het midden van het bedrijventerrein komt een bedrijfsverzamelgebouw voor kleine bedrijven die nood hebben aan een ruimte van 150 tot 300 vierkante meter. Bedrijven kunnen er één of twee van de tien ruimtes kopen. Er is ook plaats voor buitenopslag en per ruimte zijn er drie parkeerplaatsen. Een ruimte kost 128.000 euro, daarvoor krijg je een vloeroppervlakte van 144 vierkante meter en 36 vierkante meter kantoor op de verdieping. (EFW)