Straat langs bedrijventerrein wordt 'Fleternalaan' gedoopt

De straat in Oostvleteren waar het nieuwe bedrijventerrein ingericht wordt, heeft een naam gekregen: Fleternalaan. Dat betekent dat nu ook de bouwwerken kunnen starten.

"Het was hoog tijd om een naam te kiezen", bevestigt burgemeester Stephan Mourisse (LVP). "Er staan heel wat mensen te popelen om met de bouwwerken op het bedrijventerrein te beginnen, maar die moesten natuurlijk eerst een adres hebben. Van meet af aan werd gesproken over de Fleternasite en dus was het ook logisch om voor de straatnaam Fleternalaan te kiezen. Van de culturele raad kregen we ook een positief advies."

Helft kavels verkocht

Het nieuwe bedrijventerrein is 3,8 hectare groot, en heeft een bebouwbare oppervlakte van 2,6 hectare. Het wordt ontwikkeld door de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de gemeente Vleteren. De kavels, die maximaal 5.000 vierkante meter groot mogen zijn, zijn bestemd voor productie, opslag en verwerking van goederen, groothandel, en transport- en distributieactiviteiten. Kleinhandel, horeca en kantoren komen er niet. Van de acht kavels zijn er al vier verkocht aan Dima Constructie uit Lo-Reninge (metaalconstructies voor landbouwmachines), Johan Vandewalle uit Lo-Reninge (bouw en verkoop van reinigingsmachines), Publi X uit Roesbrugge (belettering) en Aveve uit Woesten (land- en tuinbouwgroothandel). Een troef voor de kopers is de mogelijkheid om een woning in het bedrijfsgebouw te integreren. (DBEW)