Zesde inbraak in twee jaar bij KFC Peutie

De kantine van KFC Peutie is al zes keer geteisterd door dieven.
Lukas De kantine van KFC Peutie is al zes keer geteisterd door dieven.
Voetbalclub KFC Peutie zit met de handen in het haar. Voor de zesde keer in twee jaar tijd werd er woensdagnacht ingebroken. "We moeten hier echt een oplossing voor vinden", klinkt het verslagen bij voorzitter Achiel Ferrante.

De ravage is enorm. "De daders hebben de rolluiken geforceerd om zo binnen te geraken. Verder zijn alle deuren ingetrapt, zijn de ruiten aan diggelen geslagen en hebben ze de koelkast en diepvriezer doorzocht. Alles is gesmolten. We kunnen het allemaal weggooien", zegt Ferrante. "We vermoeden dat de daders uit waren op geld, maar dat hebben ze deze keer niet gevonden."


Een schamele troost voor de voetbalclub die al een paar keer het slachtoffer werd van inbraken en vandalisme. De laatste inbraak dateert nog maar van april. Toen gingen dieven aan de haal met een elektrische ballenpomp, een elektrische figuurzaag en een koffer met dopsleutels. "Een andere keer verdwenen dan weer enkele flessen drank en het spaarpotje van onze jeugd. Zelfs onze netten hebben ze toen kapotgesneden. En nu dit..."

Geen sporen

Over de daders is momenteel nog niets bekend. Catherine Bodet, woordvoerster van politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen), bevestigt dat het sporenonderzoek nog niets heeft opgeleverd. "Ze hebben vingerafdrukken genomen, maar hier komt zoveel volk. "Ik vind het vooral jammer dat het gemeentebestuur geen gehoor geeft aan onze vraag om camera's te installeren. Zij beheren toch de gebouwen van onze voetbalclub", zegt Ferrante.


Burgemeester Hans Bonte (sp.a) begrijpt de frustratie van de voorzitter. "We moeten uiteraard van dichtbij opvolgen wat er precies gebeurd is. Het is een ellendige situatie voor iedereen. Al denk ik persoonlijk dat camera's plaatsen niet de oplossing zal zijn. Die worden tenslotte meteen gestolen. Het spreekt voor zich dat er een betere beveiliging moet komen van de club. Binnenkort komt er een overleg met alle betrokken partijen." (VDBS)