Witte lintjes voor pendelaars

De CD&V-politica waren er deze ochtend al vroeg bij.
Lukas De CD&V-politica waren er deze ochtend al vroeg bij.
Aan het station van Vilvoorde hebben CD&V-mandatarissen en Vrouw & Maatschappij-vrijwilligers vrijdagochtend witte lintjes uitgedeeld. De pendelaars ontvingen ook een flyer met informatie en beleidseisen.

“Dit jaar willen we met onze actie extra aandacht vragen voor de problematiek van tienerpooiers en hun slachtoffers”, zegt volksvertegenwoordiger Sonja Becq (CD&V) uit Meise. “Uit onderzoek van Child Focus blijkt immers dat deze vorm van mensenhandel, waarbij vooral meisjes slachtoffer worden van uitbuiting en geweld, reëel is. Bovendien bestaat er geen pasklaar antwoord op deze problematiek, gezien slachtoffers zeer divers zijn en daders vaak lang onder de radar blijven.”

Volgens de actievoersters moet er zo snel mogelijk een halt toegeroepen worden aan deze vorm van mensenhandel die kwetsbare meisjes viseert. “We willen daarom de aandacht vestigen op dit probleem en een aantal beleidsvoorstellen op de politieke agenda zetten.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • mike vanginderen

    Ipv. witte lintjes te geven zouden ze beter de parking achter het station gratis maken voor de pendelaar.