Vandecapelle en Knaepen lijsttrekkers bij PVDA

Lijsttrekkers Sander Vandecapelle en Bea Knaepen met federaal parlementslid Raoul Hedebouw.
rv Lijsttrekkers Sander Vandecapelle en Bea Knaepen met federaal parlementslid Raoul Hedebouw.
De PVDA heeft zaterdagavond voor meer dan 200 leden en sympathisanten haar Vlaams-Brabantse lijsttrekkers voor de komende Vlaamse en federale verkiezingen voorgesteld. Sander Vandecapelle (31), voorzitter van de extreemlinkse partij in Vlaams-Brabant, trekt de lijst voor het Vlaams Parlement, Bea Knaepen (63) die van de Kamer.

“Met hen kiest de PVDA heel bewust voor twee persoonlijkheden die nog geen beroepspolitici zijn, maar met hun beiden voeten op het terrein staan”, zegt woordvoerder en federaal parlementslid Raoul Hedebouw.

Sander Vandecapelle (31) geboren te Vilvoorde en opgegroeid in Dilbeek woont sinds tien jaar in Leuven. Hij is als sociaal werker al zeven jaar werkzaam in de zorgsector en is voor zijn partij specialist in de zorg en het welzijnsdossier. “De PVDA zit in de lift. Zowel in Vilvoorde als in Leuven haalden we onze eerste verkozene binnen in de gemeenteraad. Nu willen we doorbreken in heel de provincie”, klinkt Vandecapelle ambitieus.

Bea Knaepen (63) was jarenlang syndicaliste in het metaalbedrijf Bosch in Tienen. Als bruggepensioneerde zet ze haar engagement vandaag verder in de PVDA. Speerpunten voor de actieve mama van 3 kinderen, 1 pleegkind en 5 kleinkinderen zijn naast de toekomst van de planeet voor de volgende generatie, koopkracht en goede pensioenen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.