Sp.a wil contract afsluiten voor opwaardering wijken

De wijk Houtem zou kunnen profiteren van het gewijzigde investeringsbeleid.
Lukas De wijk Houtem zou kunnen profiteren van het gewijzigde investeringsbeleid.
Nu het stadscentrum een grondige make-over heeft ondergaan, wil sp.a het investeringsbeleid van de stad voor de komende zes jaar grondig veranderen. Daartoe wil de partij werken met wijkcontracten als teken van duidelijk engagement. 

“In het eerste jaar van de legislatuur wordt per wijk een investeringsbudget voor zes jaar vastgelegd en willen we samen met de bewoners jaarlijks beslissen waaraan deze middelen worden besteed”, legt burgemeester Hans Bonte uit. “Daarna wordt de stand van zaken jaarlijks besproken met de wijkbewoners. Op deze manier zal ook de Vilvoordenaar zes jaar lang mee bepalen wat er in onze wijken geïnvesteerd moet worden."

"De voorbije jaren lag het hoofdaccent op de grondige vernieuwing van het stadscentrum. Gelijktijdig werd geprobeerd om onze wijken niet te vergeten. De volgende zes jaar moet de volgorde worden omgekeerd. De investeringen moeten vooral onze wijken opwaarderen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.