Rechtszaak tegen doodrijder Merel De Prins uitgesteld omdat hij Brussel niet binnen mag

Merel De Prins werd in 2015 doodgereden in Vilvoorde door Aytekin. Hij werd veroordeeld tot vijf jaar cel, maar werd in maart vrijgelaten omdat hij lijdt aan een oogziekte.
RV/Photo News Merel De Prins werd in 2015 doodgereden in Vilvoorde door Aytekin. Hij werd veroordeeld tot vijf jaar cel, maar werd in maart vrijgelaten omdat hij lijdt aan een oogziekte.
Muhammed Aytekin, de doodrijder van de 12-jarige Merel De Prins, moest zich deze ochtend voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden voor zijn aandeel in een frauduleus faillissement. Omdat hij Brussel niet in mag werd de zaak uitgesteld.

Aytein stuurde zijn kat naar de rechtbank. Beter gezegd: hij moest zijn kat sturen. Een van de voorwaarden die de strafuitvoeringsrechtbank hem oplegde bij zijn voorwaardelijke vrijlating is dat hij Brussel niet mocht betreden...en dus ook niet naar het justitiepaleis mocht komen. 

Aytekin reed in 2015 in Vilvoorde de 12-jarige Merel De Prins dood en kreeg daarvoor 5 jaar cel en een boete van 6.000 euro en een levenslang rijverbod. Enkele maanden nadien mocht hij de gevangenis al verlaten omwille van een ernstige oogziekte, maar die vrijlating werd later ingetrokken. In oktober 2018 plaatste de strafuitvoeringsrechtbank hem dan onder elektronisch toezicht, weliswaar onder een aantal voorwaarden. “Hij werd na zijn veroordeling vrijgelaten onder voorwaarden”, pleitte zijn advocate op de rechtbank. “Een van de voorwaarden is dat hij niet op het grondgebied van Brussel mag komen. Hij kon hier vandaag dan ook niet aanwezig zijn.” 

De man moet zich verantwoorden voor een frauduleus faillissement, maar de zaak werd dus noodgedwongen uitgesteld. In samenspraak met de strafuitvoeringsrechtbank zal hij een uitzondering op het verbod moeten krijgen. Het dossier zal -indien dit lukt- worden gepleit op 13 juni.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johnny Deketel

  Probeer eens 1 persoon te vinden in België die hiervan verschiet ? Je zal hem niet vinden ! Sterker nog, de mensen verwachten niks anders meer van het gerecht....

 • willy cornille

  Rechtspraak tegen rechtspraak. Welkom in Belgistan, met zijn 6 regeringen en méér ambtenaren dan actieve, waar procedure fouten regel zijn en correcte straffen eerder een uitzondering, waar méér zwarte pieten worden doorgeschoven dan er kaarten in een spel zitten. Stel u voor dat iedereen en alles direct in zijn plooi zou vallen vooral in de politiek. Politiekers die niet liegen en beloven, Belgie zou Belgie niet meer zijn en vooral … saai.

 • nicole degens

  Is in mijn ogen gewoon een manier om de ouders nog eens te pesten. Zowel van de dader als van dat advocaatje zonder scupules. Ze moesten hem een extra straf geven voor pesten en de advocaat een boete.

 • Emile De Smedt

  Van brave burger verwacht eerbied en ontzag op te brengen voor wettenmakers,wetboeren op rechtbanken,docters in rechten,Dat is met de dag moeilijker geworden.Misdaad bestrijden een grote flop.Had held van de dag maar een brood gesteeld zat hij vast.Maar nu ......????

 • Jean-Marc Carton

  Volgende regering 2 ministers voor justitie, ene alleen kan dit niet aan in dit land