Pool houdt wrange smaak over aan diefstal

illustratiebeeld: justitiepaleis
Baert Marc illustratiebeeld: justitiepaleis
Een 53-jarige Pool is veroordeeld tot twaalf maanden cel voor het stelen van brandstof. De man hield er wel een vieze smaak in de mond voor over.

In de nacht van 19 op 20 augustus trof een patrouille de man aan nabij enkele geparkeerde wagens in Vilvoorde. Veel speurwerk moesten de agenten niet verrichten om te weten wat hij aan het doen was. Zijn adem stonk immers naar... diesel. Hij bleek eerst met een plastic buis diesel uit de tank van een wagen gezogen te hebben. Daarna plaatste hij de buis in een lager gelegen bidon waarna de diesel in de bidon bleef stromen. “De kunst is om de slang snel genoeg in de bidon te plaatsen”, aldus het parket. “Als je iets te laat bent, krijg je zelf diesel binnen. Dat is bij deze onfortuinlijke dief gebeurd.” Bovendien troffen de agenten een telescopische wapenstok aan in zijn bestelwagen. Daarom werd hij ook vervolgd voor verboden wapenbezit. Hiervoor kreeg hij 2 maanden cel. Zijn wapenstok én de bestelwagen werden ook verbeurd verklaard. Niet alleen aan de diesel hield hij dus een wrange smaak over...
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.