Plooien tussen Open Vld en Bonte gladgestreken

Burgemeester Hans Bonte kijkt nu naar eigen zeggen vooruit, ook zonder de handtekeningen van Open Vld- schepenen Jo De Ro en Katrien Vaes.
Dieter Nijs Burgemeester Hans Bonte kijkt nu naar eigen zeggen vooruit, ook zonder de handtekeningen van Open Vld- schepenen Jo De Ro en Katrien Vaes.
Na nieuw tumult binnen de nieuwe meerderheid over ontbrekende Open Vld-handtekeningen op de voordrachtsakte van burgemeester Hans Bonte (sp.a), zijn de plooien opnieuw gladgestreken. “Het is nu allemaal voor iedereen duidelijk”, zegt Bonte die verder niet meer op de kwestie wil ingaan. “Er is nu genoeg gezegd geweest over voorakkoorden.”

De cohesie in het nieuwe bestuur werd vorige week opnieuw danig op de proef gesteld toen aan het licht dat de drie Open Vld-schepenen (Jo De Ro, Didier Cortois en Katrien Vaes) de burgemeestersakte van Bonte niet kunnen tekenen... omdat ze samen met N-VA al een voordrachtsakte voor De Ro hadden ondertekend. Burgemeester Bonte eiste daarop tekst en uitleg van zijn huidige en toekomstige coalitiepartner en die lijkt nu in voldoende mate te zijn verschaft.

Bonte wil nu vooral vooruit kijken. “We gaan ons goed voorbereiden om erin te vliegen. Ook deze maand al moeten een aantal knopen worden doorgehakt, onder meer over het ringtrambustracé, de organisatie van het Autonoom Zorgbedrijf en het mobiliteitsplan.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.