Onkruid tiert welig in pas geopende speeltuin

Tussen de speeltuigen groeien netels.
Foto Lukas Tussen de speeltuigen groeien netels.
De nieuwe speeltuin in het park Drie Fonteinen werd nog maar in juni geopend, maar ligt er nu al verwilderd bij. Kinderen moeten spelen tussen hoog opgeschoten onkruid. Volgens schepen Katrien Vaes (Open Vld) wordt de situatie deze week nog aangepakt.

Op 17 juni werd de nieuwe speeltuin officieel geopend met een originele kinderreceptie, net op tijd voor de zomervakantie. De Dienst Jeugd legde haar oor te luisteren bij een 65-tal kinderen in de stad om te weten wat zij nu precies verwachtten van een leuke speeltuin. Er kwam veel vraag naar groen en natuurgerelateerde speelelementen zoals een klimparcours tussen bomen, een boom met schommels en hutjes.


Het natuurgehalte van de speeltuin is intussen echter wat uit de hand gelopen. Het geheel is helemaal verwilderd en ziet er verloederd uit. "Bij de opening in juni was het niet meer het seizoen om het gras in te zaaien", licht schepen van Openbare Werken Katrien Vaes toe. "We hebben het toch gedaan maar het is zoals verwacht niet meer mooi uitgekomen. We hadden de opening ook kunnen uitstellen tot na de zomer, maar we hadden die toestellen al en wilden dat kinderen zich er in de zomervakantie al konden amuseren." Volgens Vaes wordt het onkruid nog deze week verwijderd en het gras opnieuw ingezaaid. (DBS)