Dievegge betaalt minnelijke schikking niet...en riskeert nu werkstraf

illustratie
BELGA illustratie
Een 46-jarige vrouw uit Vilvoorde riskeert een werkstraf van 46 uur voor het stelen van schmink en cosmetica uit supermarkt Colruyt. Als de vrouw haar minnelijke schikking van 100 euro had betaald, was ze nooit voor de rechter moeten verschijnen.

Op 10 oktober ging ze aan de haal met cosmetica ter waarde van 130 euro. Ze werd echter op heterdaad betrapt en betaalde meteen de gestolen waar. Omdat ze toch had willen stelen, stuurde het parket een brief met daarin het verzoek tot betaling van een minnelijke schikking van 100 euro. “Uiteindelijk betaalde mevrouw slechts 50 euro. Dan kan ik niet anders dan haar hier dagvaarden, met alle bijkomende kosten”, aldus de procureur. Ter zitting legde ze uit dat ze de documenten was kwijtgespeeld en daarom het tweede deel niet had kunnen vereffenen. Daarom besloot het parket een kleine werkstraf te vorderen. De verdediging vraagt de opschorting. Uitspraak op 20 november. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.