Dief moet niet naar de cel

Nieuwe ingang justitiepaleis: Inkomhal met links de ingang voor het personeel en rechts de ingang voor de bezoekers
Baert Marc Nieuwe ingang justitiepaleis: Inkomhal met links de ingang voor het personeel en rechts de ingang voor de bezoekers
Een Vilvoordse twintiger heeft met succes verzet aangetekend tegen zijn veroordeling tot negen maanden cel. Nu kreeg hij slechts een werkstraf van 90 uur. De man stal een gsm van de toonbank van een winkel.

De man bekende voor de rechter dat hij de gsm had gestolen. “Het was in een slechte periode in zijn leven. Hij heeft echt spijt over wat er gebeurd is”, aldus de verdediging. Het parket geloofde hier niet al te veel van en vroeg de bevestiging van het verstekvonnis. “Spijt? Pas nadat hij zag dat hij negen maanden cel gekregen had zeker? Dit is een misdrijf waar zware straffen op staan, dat mag men niet vergeten.” Ondanks deze tegenkanting besloot de rechter mild te blijven en de man een werkstraf te geven. Indien hij deze binnen het jaar niet uitvoert, wacht hem een vervangende gevangenisstraf van negen maanden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.