Bpost gaat negen rode brievenbussen weghalen

Negen rode brievenbussen verdwijnen tegen april uit het Vilvoordse straatbeeld.
RV Negen rode brievenbussen verdwijnen tegen april uit het Vilvoordse straatbeeld.
Bpost gaat tegen april negen rode brievenbussen uit Vilvoorde verwijderen. Stad Vilvoorde betreurt de ingreep. De beslissing is het gevolg van een aanhoudende, drastische daling van het gebruik van de brievenbussen.

Tot nader bericht beschikt stad Vilvoorde nog over 36 brievenbussen. De brievenbussen in de volgende straten verdwijnen: Campionlei, Haesendonckstraat, Houtemsesteenweg, Indringersweg, Sobrystraat, Martelarenstraat, Perksestraat, Schaarbeeklei en Vlierkensstraat. Tegen eind maart zullen alle brievenbussen door bpost weggehaald zijn.

Het verdwijnen van de brievenbussen betekent niet dat je met je postpakketten blijft zitten. Je kan nog steeds terecht in het bpost-kantoor en de verschillende postpunten. Pakjes ophalen en afgeven zal ook mogelijk blijven in Kariboo!-punten.

Stad Vilvoorde betreurt het uitsterven van de rode brievenbussen in het straatbeeld. Het stadsbestuur vreest dat vooral oudere en mindermobiele mensen hiervan het slachtoffer dreigen te worden en rekent op een doorgedreven informatiecampagne en voldoende toegankelijke postpunten.

Meer info: www.bpost.be.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ghislain Knops

    Je mag hierop reageren zoveel je kan, wat trekken ze het hun nog aan van die bejaarden en mindermobielen. Spreek hier voor wijk Far West waar nog zoveel van die mensen zijn en er gebruik van maken.

  • Lieven De Bruyn

    Ik kan enkel spreken voor die van de Houtemsesteenweg; ze wordt 1 keer per dag gelicht, en ze is nóóit leeg... is dat nu ook al teveel moeite? Teveel gevraagd? Laat dan de postman of -vrouw die je post komt afleveren ook je te versturen post meenemen hè, probleem deels opgelost!