Bijgestuurd parkeerplan van kracht

Het vernieuwde parkeerplan is vanaf 1 september in werking getreden. Eind juni keurde de gemeenteraad deze aanpassingen al goed.

Gezien de stad eerst alle Vilvoordenaars, handelaars en bezoekers uitgebreid wilde inlichten, gaan de wijzigingen nu pas in. In oktober 2016 voerde de stad al een nieuw parkeerplan in. De aanpassingen die nu gelden, zijn kleine verbeteringen. "De parkeer- en bewonerszones zijn lichtjes uitgebreid en het werkdagabonnement is flexibeler gemaakt", licht schepen Francine De Prins (Groen) toe. "Zo is het mogelijk om een abonnement te kopen voor één of meerdere werkdagen, waaronder zaterdag. Daarnaast is de prijs van de eerste bewonerskaart gedaald van 50 naar 20 euro. Bewoners die al een bewonerskaart hebben, hoeven nu geen nieuwe aan te schaffen. Hun huidige bewonerskaart blijft geldig tot de vervaldatum. Een laatste belangrijke wijziging is dat we de zorgkaart hebben uitgebreid naar alle erkende zorgverstrekkers."


Voor meer info over het parkeerplan kunt u surfen naar www.vilvoorde.be/parkeren of kan u terecht in de Parkeerwinkel op de Grote Markt. (DBS)