“Vilvoorde steunt de mensenrechten, u toch ook?”

Schrijf ae vrij Vilvoorde
Dieter Nijs Schrijf ae vrij Vilvoorde
De stad Vilvoorde engageert zich voor de jaarlijkse schrijfmarathon van Amnesty International. Heel de maand december schrijven deelnemers brieven om gerechtigheid te vragen voor negen vrouwelijke mensenrechtenverdedigers in nood.

Onder het motto ‘Vilvoorde steunt de mensenrechten, u toch ook?’ roept de stad op om in de maand december massaal brieven te schrijven. Iedereen kan nog tot 31 december deelnemen aan deze schrijfmarathon. Tijdens de schrijfmarathon van 2017 werden maar liefst 5,5 miljoen brieven geschreven. Deze hadden een reële impact voor onder meer Albert Woodfox, die na 44 jaar gevangenschap zonder bewijs van schuld eindelijk vrij kwam. 

De stad Vilvoorde roept op langs te gaan in de bibliotheek of cc Het Bolwerk en te schrijven voor Mariëlle, Pavitri, Atena en de zes andere vrouwen die centraal staan tijdens de actie van dit jaar. Meer info over deze schrijfmarathon vind je op  www.amnesty-international.be/schrijfmarathon.

Voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal zijn voorzien in de bibliotheek en cc Het Bolwerk. 

Het Amnesty schrijfbureautje in de bibliotheek.
Dieter Nijs Het Amnesty schrijfbureautje in de bibliotheek.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.