"100.000 euro winnen: even schrikken"

WINNAAR 'THE WALL' SCHENKT DEEL VAN BEDRAG AAN GOEDE DOEL

VTM
Eventjes 100.000 euro winnen: Vilvoordenaar Mike Van Lierde (31) moet er nog even van bekomen. Gisteravond won hij in het nieuwe VTM-programma The Wall samen met zijn maat Yannick de jackpot. "Het leek alsof er een zekering sprong in mijn hoofd", lacht Mike. Een deel van het geld schenkt hij aan een vzw die zich inzet voor kinderen met een beperking.

Een duizelingwekkende muur die geeft en neemt, groene en rode ballen die het verschil maken tussen winst of verlies, een rollercoaster van emoties en één duo dat elkaar blindelings vertrouwt. Dat zijn de ingrediënten van The Wall, het gloednieuwe VTM-programma gepresenteerd door Niels Destadsbader, dat gisterenavond voor het eerst werd uitgezonden.


Dat er veel geld te winnen valt, werd meteen duidelijk met de eerste twee kandidaten, Mike Van Lierde uit Vilvoorde en zijn vriend Yannick Vanhoolst uit Turnhout. "Het spel gaat voor 50 procent over mekaar kennen", zegt Mike. "De andere helft gaat puur om geluk. Maar het is inderdaad een serieus bedrag dat we gewonnen hebben. Het was echt wel schrikken."


Mike en Yannick kennen elkaar al jaren. "Hij is sinds 6 à 7 jaar een collega van me bij DHL op de luchthaven van Zaventem. Ik heb hem opgeleid en het klikte meteen. Niet alleen op het werk zijn we een mooi duo geworden, ook daarbuiten zien we mekaar dikwijls. We spelen samen minivoetbal en maken voetbalreizen naar het buitenland. Ook onze vriendinnen gaan dikwijls mee."

Mike met zijn dochtertje Siska die het syndroom van Down heeft. Een deel van zijn prijzenpot schenkt hij aan de vzw die Siska opvangt.
Lukas Mike met zijn dochtertje Siska die het syndroom van Down heeft. Een deel van zijn prijzenpot schenkt hij aan de vzw die Siska opvangt.

Voldongen feiten

Hoe ze 'The Wall' zijn ingerold? "Als ik naar een televisiequiz zit te kijken, geef ik meestal het goede antwoord nog voor de kandidaten zelf. Mijn vriendin had al vaak gezegd dat het iets voor mij zou zijn om zelf eens mee te doen. Maar een quiz als Blokken zei mij niks. Toen zag ik dat ze kandidaten zochten voor 'The Wall' en dat de plaatsen beperkt waren. 'Yannick, we zijn ingeschreven', heb ik hem gewoon laten weten. Hij zag het gelukkig wel zitten."


Mike gelooft zelf nog steeds niet helemaal wat hem overkomen is, maar hij heeft wel al een duidelijk idee van wat hij met zijn helft van het geld gaat doen. "Een deel gaat sowieso naar ons huwelijksfeest binnen twee weken. We gaan zeker ook opnieuw een voetbalreis doen. Alleen de Premier League ontbreekt nog op ons 'palmares'. Misschien gaan we dus naar Manchester United, mijn favoriete club, zeker nu Romelu Lukaku er speelt. Ik heb ook een huis gekocht een jaar geleden ook daarvoor is het geld zeer welkom."

Steun aan vzw

Een deel van de prijzenpot schenkt Mike aan het goede doel. "Mijn dochter Siska heeft het syndroom van Down en gaat naar het bijzonder onderwijs in Neder-over-Heembeek. Het is ongelooflijk wat die mensen daar doen met heel weinig middelen in een oud gebouw. Als ik die vzw kan ondersteunen, ga ik dat zeker doen."