Wie is de man van 67,9 miljoen?

WINNEND LOT EURO MILLIONS VERKOCHT BIJ PRESS SHOP

Krantenuitbaters Isabelle Verstraeten en Alain Corbisier samen met dochter Justine. 
Benny Proot Krantenuitbaters Isabelle Verstraeten en Alain Corbisier samen met dochter Justine. 
Hij is een 55-plusser, Nederlandstalig en houdt van maatjes. Meer is er niet geweten over de man die liefst 67,9 miljoen euro heeft gewonnen dankzij Euro Millions. Gisteren stroomden nieuwsgierige klanten toe in de Press Shop in de Zeelaan in De Panne waar het winnende lot is verkocht.

Dinsdagavond won een Belg dé jackpot van Euro Millions: 67.902.166 euro. Hij was de enige winnaar in rang één en de op vijf na grootste Belgische winnaar ooit van Euro Millions. Gisteren heften de mensen van de Nationale Loterij dan ook het glas in de Press Shop in de Zeelaan in De Panne waar de winnaar zijn Quick Pick kocht. De Nationale Loterij weet dat de winnaar een man is die Nederlands spreekt en ouder is dan 55 jaar. Hij is een erg trouwe speler van Euro Millions. Hij heeft naar het schijnt nog geen uitgesproken idee wat hij met zijn winst gaat doen, maar wat de Nationale Loterij wel wist te achterhalen is dat de winnaar verzot is op maatjes. Die zal hij vanaf nu dus in overvloed kunnen kopen.

Klant Leon Lingier.
Benny Proot Klant Leon Lingier.

Niet de eerste keer

Gisteren was het in de Press Shop in De Panne iets drukker dan anders. Krantenuitbaters Isabelle Verstraeten en Alain Corbisier glunderden samen met dochter Justine en verkoopster Kathleen.


Bij de Press Shop is het niet de eerste keer dat er grote sommen geld gewonnen worden met de kansspelen van de Nationale Loterij. "Op oudejaar 2007 won een groep met 129 spelers alles samen 1.353.857 euro. In 2008 won een koppel hier 400.000 euro, in juni van dit jaar werd hier het winnende lot ter waarde van 43.000 euro gewonnen en nu dus zo'n groot bedrag", zegt Isabelle. "Ik was in 2007 een van de winnaars. Ik kreeg al veel telefoontjes van onze groep over de jackpot bij Euro Millions, maar helaas weet ik niet wie er gewonnen heeft. Er komen veel reacties op. Ik denk dat iedereen wel graag zo'n bedrag wil winnen, maar wat ik er zelf mee zou doen weet ik echt niet. Ik zou in elk geval met mijn twee voeten op de grond blijven."


Klant Leon Lingier uit Veurne was verwonderd toen hij gisteren langskwam bij de Press Shop. "Ik wist niet dat de grote pot hier gewonnen was. Zelf zou ik niet graag zo'n groot bedrag willen winnen. De winnaar zal zich waarschijnlijk niet meer op zijn gemak voelen, want als uitkomt dat hij de grote pot heeft binnen gehaald, zal er wel aan zijn mouw getrokken worden. Ik speel af en toe eens met de Lotto, maar veel geld heb ik daarmee nog niet gewonnen." Isabelle Verstraeten denkt dat er weldra een nieuwe lijst zal aangelegd worden met mensen die samen op Euro Millions willen spelen. "We hebben al een paar lijsten, aangezien we al enkele keren de grote pot hebben verkocht. Nu zal daar ongetwijfeld een vervolg op komen."