Snelheidsduivels teisteren Avekapelle, politie kondigt extra controles aan

Avekapelle krijgt regelmatig hardrijders op bezoek.
JHM Avekapelle krijgt regelmatig hardrijders op bezoek.
Avekapelle, een klein dorpje van 4,5 vierkante kilometer in Veurne dat net iets meer dan 300 inwoners telt, heeft last van enkele snelheidsduivels. In die mate zelfs dat de politie Spoorkin er tegen zal optreden en extra controles zal houden. 

Zowel deze als vorige week hield de politie al regelmatig snelheidscontroles in het dorp en de resultaten daarvan zijn onthutsend. “We hielden de controles aan de dorpskern van Avekapelle en meer dan 40 procent reed er te snel”, klinkt het bij de politie. “Er waren er zelfs bij die snelheden haalden tot 120 kilometer per uur, wat aanleiding geeft tot het intrekken van het rijbewijs.” In de dorpskern van Avekapelle zelf mag er maar 50 kilometer per uur worden gereden, maar veel automobilisten lappen die regels aan hun laars. Het dorp is populair bij verkeer dat van Veurne naar Diksmuide rijdt en de N35, de hoofdweg, wil vermijden. Op die plaats komt er immers een trajectcontrole. Daarom rijden heel wat automobilisten via de Avekapellestraat en de Roesdammestraat om, een fenomeen dat ook de politie kent. In het dorp is zelfs enkel plaatselijk verkeer toegelaten, maar daar wordt weinig rekening mee gehouden. De politie kondigt nu verscherpte controles aan. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.