Nieuw record: 15.000 bezoekers waanden zich ridder in kasteel Beauvoorde

Stijn Jodts van kasteel Beauvoorde.
GUS Stijn Jodts van kasteel Beauvoorde.
Voor het eerst bezochten 15.000 mensen het kasteel in Beauvoorde. De voorbije jaren waren er dat gemiddeld 12.000. Er waren dan ook een paar nieuwe initiatieven.

Kasteelverantwoordelijke Stijn Jodts is uiteraard tevreden met het recordaantal bezoekers. “Je kon in 2018 niet alleen op de traditionele erfgoedmomenten zoals Open Monumentendag en Erfgoeddag van alles beleven in het kasteel. We pakten ook uit met Lokale Helden, Open Kerkendag, Zomervariaties en vier boekenmarkten. De topper was de nieuwe escape room die we hebben uitgewerkt. In de zomer was kabouters het thema en in de kerstvakantie draaide het om elfen. Tussen Kerst en Nieuwjaar kwamen bijna 1.000 mensen langs, ongezien.” En er liggen nog plannen op tafel. “Na de opfrissing van het bezoekerscentrum en het koetshuis dat dienst doet als feest- en vergaderplek, pakken we nu de streekproductenshop aan. Klinken op een nieuw succesvol jaar doen we met ons Kasteel Beauvoordebier.” Het kasteel is buiten de vakanties open op woensdagnamiddag, tijdens de weekends en op feestdagen. Info: www.kasteelbeauvoorde.be.  

De escape room in de kerstvakantie.
Herita De escape room in de kerstvakantie.



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.