Inbreker doet gevoeg in lavabo’s Restaurant Lowie en gaat daarna aan de haal met kilo's côte à l’os

Veurne inbraak in restaurant Lowie:
Benny Proot Veurne inbraak in restaurant Lowie:
Restaurant Lowie op de Markt in Veurne moet vandaag noodgedwongen een extra dag sluiten. Na het verlof waren de uitbaters vandaag van plan de deuren opnieuw te openen, maar een inbreker stak daar maandagnacht een stokje voor: hij richtte niet alleen veel schade aan, maar had het ook op heel wat etenswaren gemunt. “Hij is aan de haal gegaan met heel wat flessen wijn en kilo’s vlees. Vijf grote stukken côte à l’os, en enkele zakken lamsfilet en gratin dauphinois”, zucht Stephanie Vandeputte (33). 

Stephanie en haar man Carlos Vanpeperstraete (38) schrokken zich een hoedje toen ze dinsdagochtend na hun verlof hun restaurant binnengingen om de heropening van woensdag voor te bereiden. “Toen we binnengingen zag mijn man dat het licht in het toilet brandde, wat al vreemd was”, vertelt Stephanie. “En toen zagen we ook dat het licht in de keuken nog brandde. Pas toen merkten we de ravage op. Er lagen kapotgeslagen flessen wijn en stukken vlees op de vloer en ijslolly’s lagen her en der verspreid. Een raam aan de achterkant was ingegooid en ook onze achterste poort stond open. Op de koer stond een volledige zak met etenswaren. Bleek dat onze koelkasten en diepvriezers zowat leeggeroofd waren.”

De inbreker liet zich van zijn smerigste kant zien.
JHM De inbreker liet zich van zijn smerigste kant zien.

Vuile inbreker

Op het eerste zicht bleek de inbreker vooral geïnteresseerd in etenswaren. “Want veel waardevols is er eigenlijk niet gestolen”, vervolgt Stephanie. “Op het eerste zicht enkel onze tablet en mijn koksmessen. Maar er is véél eten gestolen. De côte a l’os, de zakken lamsfilet, maar ook bosvruchten, gratin dauphinois en tal van andere voedingswaren. En vooral ook heel veel flessen wijn. Die inbreker moet echt wel de tijd genomen hebben om alles te verstouwen. En het bleek ook niet echt een propere inbreker. We hebben heel wat werk gehad om alles op te ruimen. En in het toilet bleek de man bovendien nog een ‘boodschap’ achtergelaten: hij deed tweemaal zijn gevoeg in de lavabo’s. Plezant is anders.”

Door de inbraak is het restaurant vandaag een extra dag gesloten. “Omdat we alles moesten opruimen en om het labo van de politie het sporenonderzoek te laten uitvoeren. We moesten ook onze leveranciers bellen met de vraag om meer te leveren, zeker wat de côte à l’os betreft. Dat is toch wel een van de specialiteiten hier. Dit weekend hebben we een grote groep eters die er verschillende hebben besteld.” 

Veurne inbraak in restaurant Lowie: Stephanie Vandeputte en Carlos Vanpeperstraete
Benny Proot Veurne inbraak in restaurant Lowie: Stephanie Vandeputte en Carlos Vanpeperstraete

Spoor naar dader

Voorlopig is er van de vuile inbreker nog geen spoor. De dader sloeg wellicht maandagnacht tussen 3.30 en 4 uur toe, want toen hoorden buren glasgerinkel. Politiezone Spoorkin is intussen een onderzoek gestart, want een tijd geleden was er een soortgelijke inbraak bij collega’s van Stephanie en Carlos. Ook daar werd vooral voeding gestolen. Er is al een vermoedelijke dader van die inbraak in beeld.

De inbreker liet zich van zijn smerigste kant zien...
JHM De inbreker liet zich van zijn smerigste kant zien...4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robin Coulier

  Ik ken deze mensen persoonlijk en kan u ervan verzekeren dat ze bijna altijd open zijn! Er kan altijd iets gebeuren waardoor je niet kan openen. Zeer jammer dat het altijd met de hard werkende mensen gebeurd! En dat er nog mensen zijn die dan leugens gaan verspreiden over de gedupeerden. Wat een schande!!

 • EDWIN PEETERS

  Die zullen honger en dorst gehad hebben

 • Ronny Cuypers

  Ze hebben het DNA van de dader. Met een DNA-bank zou het een kleine moeite zijn om hem te identificeren. Maar ja, privacy van criminelen gaat nog steeds boven het beschermen van de burger in dit landje.

 • jeannine budts

  ik ken dat restaurant ,ze zijn nooit open alleen s'avonds als ze goesting hebben ,ze moeten maar eens kijken naar de overkant van het plein die zijn altijd open en werken voor hunne kost