Geen treinverkeer door persoonsongeval, zelfde lijn ook verstoord door stormweer

ANP
Het treinverkeer op lijn 73 dat loopt van De Panne tot Deinze (lijn De Panne – Gent) kent momenteel grote hinder door twee feiten. In het begin van de lijn, ter hoogte van Koksijde-Veurne gebeurde rond 5.30 uur een persoonsongeval. Op volle sporen werd een persoon aangereden tussen Veurne en De Panne. 

De politie onderzoekt momenteel de omstandigheden van die dodelijke aanrijding. Alles wijst in de richting van een wanhoopsdaad. Daardoor is het treinverkeer er plaatselijk onderbroken en legt de NMBS vervangbussen in. 

Op dezelfde lijn is er evenwel al sinds gisteren hinder tussen Lichtervelde en Deinze. Daar zijn de bovenleidingen beschadigd door het stormweer van zondag. Die herstellingen zullen zeker nog tot de middag duren”, zegt Frédéric Petit van Infrabel. “De ploegen werkten de ganse nacht door om de hinder te beperken en alles zo snel mogelijk te herstellen".  Ook daar zijn vervangbussen ingelegd. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gina de Clercq

    Strekte aan de familie en maar ook strekte aan de treinbestuurder

  • Jos Plessers

    Sterkte voor de treinbestuurders.Hij/zij is machteloos,omdat hij ook niet kan uitwijken zoals een automobilist