'Veurne kweekt' lokt nieuwe ondernemers in centrum

Angelique Vanneste en Dirk Stevens, Jurgen Oyaert en schepen Celine Mouton bij het zonnebankcentrum.
Foto Proot Angelique Vanneste en Dirk Stevens, Jurgen Oyaert en schepen Celine Mouton bij het zonnebankcentrum.
Het middenstandsproject 'Veurne kweekt' draait op volle toeren. Al twee leegstaande panden in het handelscentrum zijn ondertussen ingevuld door startende ondernemers. Er staan nu nog zes winkelruimtes leeg.

Angelique Vanneste (46) en Dirk Stevens (55) uit Adinkerke openden het voorbije weekend hun zonnebankcentrum Belle & Bronzée in de Statiestraat in Veurne. "'Veurne kweekt' heeft ons over de streep getrokken", zeggen Angelique en Dirk. "Voor een jury hebben we ons business- en financiële plan voorgesteld. Een delegatie van het stadsbestuur, Unizo en de POM (provinciale ontwikkelingsmaatschappij) zetten het licht op groen. Dat betekent dat we nu een kwart van de normale huurprijs moeten betalen. Elke zes maanden komt daar een vierde bij. Vanaf het derde jaar pas moeten we de volledige handelshuur betalen. Daarnaast krijgen we begeleiding van Unizo en de POM. Wij gebruiken dat vooral voor ons financiële beleid. Van het stadsbestuur kregen we een renovatiepremie van 3.000 euro voor de inrichting. "


Angelique is beroepshalve onthaalbediende bij de afdeling Kust en Dirk salesmanager bij Duco in Veurne. In bijberoep runnen ze hun zonnebankcentrum. "We hebben eerst een intakegesprek. Daarna krijgt de gebruiker een gepersonaliseerde badge waarmee hij of zij toegang heeft tot ons centrum."


Middenstandsschepen Celine Mouton (Veurne Plus) is blij dat het project werkt.


"Een volle winkelstraat trekt volk aan. De tweede zaak die de deuren opende dankzij 'Veurne Kweekt' is 't Appeltje in de Ooststraat. Dat is een winkel met kwaliteitsvol tweedehands babymateriaal. Het stadsbestuur treedt op als matchmaker. De verhuurder is van zijn leegstaand pand af en weet dat er potentieel zit in de ondernemers en de starters kunnen tegen een voordeliger tarief beginnen", zegt de schepen. (GUS)