PN/Belgaimage
Volledig scherm
© PN/Belgaimage

Van musea tot oorlogsbegraafplaatsen: hier ontdek je het oorlogsverleden in Vlaanderen

vlaanderenOp 11 november is het Wapenstilstand, de dag waarop we de Eerste en Tweede Wereldoorlog herdenken. In heel België worden dan tal van plechtigheden georganiseerd, maar je kan ook allerlei andere activiteiten meepikken rond het thema. Wij selecteerden per provincie enkele bezienswaardigheden en activiteiten waar je het oorlogsverleden in de ogen kijkt.

  1. Capital vzw liet al meer dan 7.000 jongeren hun passie en talent ontdekken: “Tegen 2027 willen 40.000 jongeren geholpen hebben”
    Brussel

    Capital vzw liet al meer dan 7.000 jongeren hun passie en talent ontdekken: “Tegen 2027 willen 40.000 jongeren geholpen hebben”

    Vrijdag vond de JOBX-beurs plaats van Capital vzw. Op die beurs konden Brusselse scholieren kennismaken met meer dan honderd beroepen. Ook de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene had er een standje. Zo willen de organisatoren de jongeren helpen om een job te vinden die aansluit bij hun talent en passie. Voor de gelegenheid kwam minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden (CD&V), ook een kijkje nemen.