Heerlijk fietsen langs de vele kanalen en open velden is een troef in de Kempense regio
Volledig scherm
PREMIUM
Heerlijk fietsen langs de vele kanalen en open velden is een troef in de Kempense regio © Uyttenhove Marc

Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivierenland

Kempen/RivierenlandMet het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer aardbeien, gevangenissen, Keizer Karel en zelfs muziek staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in onder andere de buurt van Hoogstraten, Lier, Olen, Turnhout, Bornem en Mol. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.

  1. Brusselse Nachtraad wil Fuse laten erkennen als immaterieel erfgoed: “Willen vermijden dat heel de sector stilvalt door klachten”
    Brussel

    Brusselse Nachtraad wil Fuse laten erkennen als immateri­eel erfgoed: “Willen vermijden dat heel de sector stilvalt door klachten”

    8 februari houdt de Brusselse Nachtraad een tweede werkgroep met verschillende instanties rond de toekomst van de Fuse. Een van de voorstellen is de erkenning als immaterieel erfgoed. Zo hoopt men de sluiting van de nachtclub te voorkomen na een klacht van een buur. “Er is een nieuw en duidelijk juridisch kader nodig dat de rechten van de buurt en de club met elkaar kan verzoenen.”