Ga naar de mobiele website
^ Top

Wéér pleegt bestuurder vluchtmisdrijf (en ze was niet eens in fout)

Voor de derde keer in vier dagen heeft een Kempense chauffeur vluchtmisdrijf gepleegd na een verkeersongeval. Gisteren reed een vrouw weg nadat een bromfietsster (17) tegen haar wagen achterop reed in de Graatakker.

Het nieuwe ongeval met vluchtmisdrijf gebeurde gisterochtend kort na 9 uur in de Graatakker in Turnhout. Een meisje van 17 jaar reed met haar bromfiets richting het centrum van Turnhout. "Ze reed achter een auto toen de autobestuurster plots een bruusk remmanoeuvre maakte", vertelt een woordvoerder van de lokale politie in Turnhout. "De bromfietsster was verrast, knalde achteraan tegen de auto en kwam ten val." De autobestuurster hield halt en stapte ook uit haar auto. "De vrouw ging zich bij de bromfietsster vergewissen van haar toestand. Toen het slachtoffer zei dat ze gewond was, is de autobestuurster weer in haar auto gestapt en is ze weg gereden", aldus nog de politiewoordvoerder. "Er waren verschillende getuigen van het ongeval en het vluchtmisdrijf. Zij konden de nummerplaat van de auto noteren."

Derde in 4 dagen

De autobestuurster zal opgespoord worden aan de hand van haar nummerplaat. Hoewel ze waarschijnlijk niet in fout was bij het ongeval, wordt haar gedrag - ze is niet ter plaatse gebleven - wel beschouwd als vluchtmisdrijf.


Het was meteen het derde ongeval met vluchtmisdrijf op vier dagen tijd in de Kempen. Zaterdagochtend reed een bestuurder verder nadat hij Gilles Dierckx had doodgereden aan De Breem in Vosselaar. En maandagochtend werd Axelle Petillion slachtoffer van een ongeval met vluchtmisdrijf in de Van Rotselaarlaan in Vorselaar. Ook bij dat ongeval hield de bestuurder aanvankelijk halt om vervolgens toch door te rijden. (JVN)Meld een bug