Vijfde- en zesdejaars ontsnappen uit 'escape room' Talentenschool

De leerlingen van vijf basisscholen kunnen workshops volgen in de Talentenschool Turnhout. Die gaan onder meer over robots maken of, zoals hier, uit een 'escape room' ontsnappen.
Foto Wiggenraad De leerlingen van vijf basisscholen kunnen workshops volgen in de Talentenschool Turnhout. Die gaan onder meer over robots maken of, zoals hier, uit een 'escape room' ontsnappen.
De Talentenschool in Turnhout richt dit schooljaar een STEM-academie (Science, Technology, Engineering en Math) op voor leerlingen uit de lagere school. Kinderen van vijf scholen komen er maandelijks workshops volgen, onder meer om robots te programmeren. Gisteren vond de eerste workshop plaats.

Zowel op Campus Boomgaard als op Campus Zenit van de Talentenschool in Turnhout zijn gisteren voor het eerst vijfde- en zesdejaars van een handvol basisscholen samengekomen voor de STEM-academie (Wetenschap, Technologie, Ingenieurswetenschappen en Wiskunde), die de school heeft opgestart. "Tijdens onze jaarlijkse STEM-dag merkten we dat het voor lagere scholen niet voor de hand liggend is om met hun infrastructuur uitdagende projecten aan te bieden", vertelt Stef Jacobs, directeur van Talentenschool Turnhout. "In onze school, met laboratoria, technieklokalen, een uitgebreider ICT-park en sinds dit schooljaar zelfs lokalen met lasersnijders, zijn er veel meer mogelijkheden wat wetenschappen, techniek, ingenieurswetenschappen en wiskunde betreft."


En dus nodigt de Talentenschool andere scholen uit voor STEM-workshops. "Op dinsdagvoormiddag laten we leerlingen tijdens acht workshops onder meer robots programmeren, uit een 'escape room' ontsnappen en grond maken uit lava", vertelt Jacobs. (JVN)