Vernieuwde Bio-Planet geopend

Jasmin en Jasmine in de versafdeling.
Foto WTW Jasmin en Jasmine in de versafdeling.
Na een maand van verbouwingswerken is woensdag de vernieuwde Bio-Planet in Turnhout open gegaan. "De biosupermarkt werd grondig gerenoveerd en is overzichtelijker, energiezuiniger en groener dan vroeger", zegt Hanne Poppe van Bio-Planet.

De Bio-Planet aan de Steenweg op Oosthoven in Turnhout was na bijna tien jaar toe aan vernieuwing. De hele maand augustus sloot de winkel voor verbouwingswerken. "Het interieur werd opgefrist en de nieuwste ecologische bouwelementen werden geïntegreerd. De parking kreeg een nieuwe laag asfalt en heeft nu laadpunten voor elektrische wagens. In de ruime fietsenstalling is ook een laadpunt voor elektrische fietsen", vertelt woordvoerster Hanne Poppe van Bio-Planet.


De biosupermarkt werd met duurzame technieken en materialen verbouwd. "De volledige bouwschil werd extra geïsoleerd, waardoor er minder verwarming en koeling nodig is, en er werd een efficiënt ventilatiesysteem geïnstalleerd. De nieuwe ledverlichting zorgt voor 30 procent minder energieverbruik. Bovendien wordt ze gestuurd in functie van het daglicht dat binnenvalt via de vier nieuwe dakkoepels", vervolgt Poppe. "In de koepels zitten gps-gestuurde reflectoren die continu meedraaien met de stand van de zon, waardoor er op elk moment maximaal geprofiteerd wordt van het daglicht", besluit de woordvoerster. (JVN)