Urne van Laura krijgt thuis plaatsje na crematie zaterdag

De afscheidsplechtigheid voor Laura J. (1,5) vindt zaterdag plaats in het crematorium in Turnhout. Het meisje werd vorig weekend doodgereden in de Taeymanslaan.


De 18 maanden oude Laura J. uit Turnhout werd vorige zaterdag dood gereden. Ze was op straat aan het spelen toen ze overreden werd door Jonathan M. (20), haar buurman die ook familie is.


De ouders van Laura hebben beslist om het meisje te laten cremeren. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag 9 september om 12.45 uur plaats in de aula van crematorium Pontes aan de Steenweg op Merksplas in Turnhout. De urne met de assen van Laura zal nadien thuis een plaatsje krijgen bij papa en mama. "Als je straks een briesje over je wangetjes voelt, veeg het dan niet weg. Want dat zijn wij, die je omringen met heel veel liefde", staat te lezen op de rouwbrief van Laura.


De ouders van Laura roepen via de rouwbrief ook op om geen bloemen te kopen. "Noch bloemen, noch kransen. Liever een kleine steunbijdrage", staat op de brief, gevolgd door het symbool van een enveloppe. (JVN)