Tachtiger die man wil helpen, krijgt vuistslag in ruil

Kristof Baelus
David D. (39) moest zich bij de rechter in Turnhout verantwoorden voor het toedienen van slagen en verwondingen aan de 84-jarige Rogerius K. op 17 februari 2018. De aanvaring deed zich voor op het kruispunt van de Smiskensstraat en de Apostoliekenstraat in Turnhout.

Toen Rogerius K. en zijn vrouw omstreeks 23 uur naar huis wandelden, kwamen ze de beklaagde tegen. Hij lag op dat moment op de grond op de openbare weg en was zeer verward. 

“Mijn cliënt vroeg of alles in orde was maar David D. reageerde zeer agressief en diende mijn cliënt enkele rake klappen toe. Hij kreeg onder meer een vuistslag in het gezicht”, klinkt het.

Tijdens het politieverhoor bekende de dader dat hij de man een vuistslag had gegeven. Eerder kwam de man reeds twee keer in aanraking met de ordediensten wegens het bezit van verdovende middelen.

“Ik was op dat moment niet onder invloed van verdovende middelen maar ik had wel gedronken’, zegt David D.

De raadsman van de beklaagde merkte op dat zijn cliënt, gezien de uitval, baat zou hebben bij een cursus agressiebeheersing en een werkstraf.

Vonnis op 8 februari.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • an van den put

    mja, en dan versiet men, dat mensen een ander nie durven verder te helpen. tis nie de eerste keer dat iemand het met zijn leven bekoopt door iemand te willen helpen