Sinterklaas krijgt warm welkom in de Kempen

Dolenthousiaste kinderen wachten de Sint op aan het station in Geel.
Vanderveken Dolenthousiaste kinderen wachten de Sint op aan het station in Geel.
Zaterdagmiddag kwam de Sint met zijn pieten aan in Turnhout. Hij vaarde met zijn boot tot aan de Nieuwe Kaai en ging van daaruit in een stoet naar de Grote Markt. Het slechte weer en de kou hielden de meeste kinderen niet tegen om de Sint te verwelkomen en hem te verrassen met tientallen tekeningen.

Op de Grote Markt kreeg de Sint met zijn pieten een groot podium ter beschikking. Nadat hij de kinderen had begroet, kwam Kathleen Aerts (ex-K3) iedereen verwarmen met een grote Sinterklaasshow. Iedereen werd verwend met verse speculaas, snoepjes en fruit. "De kinderen keken er al heel lang naar uit", zegt Jan Snauwaert, papa van Nand en Korneel. " Ook al regent het, het is en blijft een feest". Papa Jan en de kinderen dansten dan ook vrolijk in de regen voor de Sint aankwam, terwijl iedereen op zoek ging naar beschutting. Na het feest nam de Sint zijn intrek in het Stadhuis. Daar verblijft hij nu tot 6 december. Kinderen kunnen hem op woensdag, zaterdag en zondag een bezoekje komen brengen.

Kathleen Aerts (ex-K3), de Sint en zijn zwarte pieten op het podium in Turnhout.
Vanderveken Kathleen Aerts (ex-K3), de Sint en zijn zwarte pieten op het podium in Turnhout.

Schoen staat al klaar

Ook in Geel werd de Sint zaterdag verwacht. Hij deed het eens anders dan anders en reed binnen met de trein. In een grote koets werd hij naar de markt gebracht. Het weer hield ook de kinderen in Geel niet tegen om een glimp te komen opvangen van de Sint en de pieten. De kinderen uit de Kempen kunnen vanaf nu alvast hun schoen klaarzetten. (TJW)

De Sint trotseerde de regen met een witte paraplu.
Vanderveken De Sint trotseerde de regen met een witte paraplu.