Politie waarschuwt voor Microsoft-oplichters

De politie in Turnhout kreeg recent verscheidene meldingen van oplichters die de naam van Microsoft misbruiken. "Microsoft zoekt zelf nooit contact met klanten", waarschuwt de politie.


De voorbije dagen en weken meldden verscheidene verontruste burgers aan de politie dat ze recent zijn opgebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van Microsoft."


Het fenomeen, dat ook wel bekend is onder de naam 'phishing', is zeker en vast niet nieuw. Maar na enkele recente meldingen van zo'n verdachte telefoons in onze politiezone, lijkt het ons aangewezen om mensen nog eens te waarschuwen voor zulke oproepen en vooral om hen te wijzen op de mogelijke gevaren", klinkt het.


De oplichters proberen onder meer schadelijke software op je computer te installeren om je wachtwoorden voor internetbankieren te stelen, of proberen je een valse transactie met je creditcardgegevens te laten doen. "Het is belangrijk om verdachte telefoonoproepen te onderscheiden van onschuldige oproepen. Maar in het geval van Microsoft, is het goed om weten dat Microsoft zelf nooit contact zoekt met klanten. Zij contacteren je enkel als je jouw persoons- en contactgegevens aan hen hebt doorgegeven en hen dus vraagt om gebeld te worden", aldus nog de politie. (JVN)