Lucas (68) zoekt reddende engel

VIJF HANGJONGEREN SLAAN MAN ELF BREUKEN IN GEZICHT

Lucas Claes met zijn hond Nero op de plaats waar hij aangevallen is.
Foto Ton Wiggenraad Lucas Claes met zijn hond Nero op de plaats waar hij aangevallen is.
Lucas Claes kreeg het zondag tijdens zijn dagelijkse wandeling met hond Nero aan de stok met vijf allochtone jongeren. De jongeren gaven de man enkele rake klappen waardoor hij meerdere zware breuken oploopt. Lucas zoekt nu de vrouw die voor hem de hulpdiensten belde die bewuste avond. Hij wil haar graag persoonlijk bedanken.

Lucas Claes uit Turnhout maakt samen met zijn hond Nero dagelijks dezelfde wandeling. Op zondag 14 oktober krijgt zijn hond Nero nog een flinke scheerbeurt en een bad voor hij weer kan gaan wandelen. Tijdens zijn wandeling komt hij ook voorbij het speelplein achter de parking aan het station in Turnhout. In de volksmond wordt dit plein ook wel 'einde spoor' genoemd. Omstreeks 18.30 uur loopt het die bewuste dag mis voor Lucas.


"Mijn hond liep voorbij een groepje jongeren en begon te snuffelen", vertelt Lucas. "Op dat moment riep één van de jongeren dat mijn hond een geur had, waarop ik kordaat reageerde dat dit niet kon. Eén van de jongeren gaf mij toen een trap maar ik verweerde mij met de leiband van mijn hond. Dat zinde de jongeren niet en ik kreeg meteen een slag op mijn hoofd. Toen ging het licht uit en viel ik op de grond."

Vrouw belt hulpdiensten

De volgende minuten zijn heel wazig voor Lucas. Als een onbekende vrouw hem vraag of hij oké is, komt hij weer bij. Ondertussen is het al bijna donker. Het incident vond plaats toen het nog licht was, meent Lucas. De vrouw neemt meteen de gsm van Lucas en belt de hulpdiensten.


Lucas bloedt aan zijn hoofd en is bont en blauw geslagen. In het ziekenhuis komt de man te weten dat hij maar liefst 11 zware breuken in zijn gezicht opliep door dit incident. "Ik schat dat de jongeren 16 tot 20 jaar oud zijn, maar ik heb niemand herkend. Bij de groep was wel een meisje dat mij niet geslagen heeft. Een deel van de nummerplaat van haar bromfiets heb ik onthouden. De politie zal haar als getuige ondervragen", verzekert Lucas.

Bende

Lucas wil zich niet laten kennen en doet nog elke avond dezelfde wandeling. Op één daarvan hangen de jongeren die Lucas flinke klappen gaven weer rond in dezelfde buurt. Er vallen geen woorden, Lucas neemt zijn gsm en wil de politie verwittigen. Vermoedelijk hebben de jongeren dat opgemerkt en zijn ze verdwenen. "In de buurt wordt zeer veel drugs gebruikt, ik heb dit al gemeld bij de stad Turnhout. 's Avonds zie je nog maar weinig mensen rond het plein 'einde spoor', alle bewoners zijn bang van deze bende die de buurt terroriseert", zegt Lucas.


Ben jij de vrouw die Lucas hielp en voor hem de hulpdiensten belde, of weet jij wie deze vrouw is? Neem dan contact op met onze redactie via redactiekempen@hln.be en wij bezorgen je Lucas zijn contactgegevens.