Kruispunt Steenweg op Gierle veiliger in 2020

Op 7 mei 2013 is de toen veertienjarige Nadja Meeusen doodgereden op het kruispunt. Er is voor het meisje een herdenkingsplekje ingericht.
Foto Wiggenraad Op 7 mei 2013 is de toen veertienjarige Nadja Meeusen doodgereden op het kruispunt. Er is voor het meisje een herdenkingsplekje ingericht.
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat een extra studie uitvoeren voor de herinrichting van het kruispunt Steenweg op Gierle-Veedijk-Breem. Ook de fietsinfrastructuur op de brug aan de op- en afritten van de E34 wordt volledig herbekeken. Mogelijk worden de werken samen uitgevoerd met de heraanleg van de Steenweg op Gierle in Turnhout.

Het kruispunt van de Steenweg op Gierle met Veedijk en de Breem kwam in het voorjaar van 2013 nog negatief in het nieuws toen de 14-jarige Nadja Meeusen uit Gierle er werd doodgereden. Nog geen jaar later werden verkeerslichten geplaatst en gebeurden er aanpassingen aan de wegmarkeringen. Maar de gemeente Vosselaar is duidelijk. Dat volstaat niet. "De toestand is nog steeds verre van ideaal voor fietsers", zegt Vosselaars burgemeester Joseé Heykants (CD&V). "Daarom hebben we het Agentschap Wegen en Verkeer gevraagd om het hele kruispunt te herbekijken. Voor de studie is een 150.000 euro gereserveerd. Het is de bedoeling dat de werken samen met die op het Turnhouts grondgebied zullen uitgevoerd worden."


Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bevestigt het nieuws. "We moeten bekijken welke mogelijkheden er zijn", zegt Jef Schoenmaekers van AWV. "Een rotonde zou mogelijk zijn, maar is misschien niet ideaal omdat we daar met een toegang tot een industriegebied zitten. De vrachtwagens hebben ruimte nodig om te draaien. Het is ook de bedoeling dat de fietsinfrastructuur op de brug zelf aan de op- en afritten van de E34 veel veiliger wordt."

Tegelijk met drie rotondes

Wanneer de werken van start gaan, is nog niet duidelijk, maar dat zal vermoedelijk 2020 of 2021 zijn. Mogelijk worden die werken dan samen uitgevoerd met de grote werken op de Steenweg op Gierle in Turnhout. Daar zouden drie rotondes komen ter hoogte van de winkel Gamma, de Visbeekstraat en de Muizenvenstraat. Er is ook sprake van een groene middenberm en het herbekijken van de in- en uitritten van de baanwinkels. Die plannen worden uitgetekend. (VTT)