Klinken met de Binken in de regen

De sfeer in de tent zat er goed in.
Peter Vanderveken De sfeer in de tent zat er goed in.

Het nieuwe jaar in Turnhout is zondag traditioneel ingezet met een nieuwe editie van ‘Klinken met de Binken' tijdens Verlooren Mondagh. Een traditie die jaren geleden in het leven werd geroepen door ex-burgemeester Marcel Hendrickx (CD&V). Het startschot werd gegeven om 11 uur met om 14 uur de eerste toespraak van kersvers burgemeester Paul Van Miert (N-VA). Ondanks het gure weer kwamen toch heel wat Turnhoutenaren afgezakt naar de Grote Markt. “Wij doen dit alle jaren en zorgen zelf voor de sfeer”, lacht een groep dames. Het stadsbestuur trakteerde alle Turnhoutenaren op een vers bereid worstenbrood of een warme appelbol met koffie of thee voor maar 2,50 euro. Er waren ook wat optredens en wat kinderanimatie.  De Turnhoutse Patriotten vuurden ook een paar salvo’s af. Een tiental Turnhoutse verenigingen stond met een eigen kraampje in voor de nodige drank. 

Na afsluiten van de festiviteiten was er nog wel wat stormschade, want een van de tentjes was gaan waaien en belandde op de zijkant. 

Honderden appelbollen en worstenbroodjes werden verorberd met veel smaak.
Peter Vanderveken Honderden appelbollen en worstenbroodjes werden verorberd met veel smaak.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.