Kinderen bakken frietjes... en brand breekt uit

Het appartement is voorlopig onbewoonbaar door de schade.
Vanderveken Het appartement is voorlopig onbewoonbaar door de schade.
In de Klinkstraat in Turnhout is donderdag omstreeks 10.40 uur brand uitgebroken in een appartement op de tweede verdieping. 

Drie kinderen (4, 10 en 14 jaar) waren alleen thuis en wilden graag frietjes bakken. Maar dat liep grondig fout. De frietketel vatte vuur en de vlammen sloegen over naar de dampkap. Vermoedelijk hebben de kinderen nog geprobeerd om de vlammen te doven met een deken.

Gelukkig merkte de buurman de brand op, waarop hij meteen de brandweer alarmeerde. Die kreeg het vuur snel geblust, maar desondanks is er flink wat schade. Het appartement zelf is onbewoonbaar door rookschade, en in de keuken is er zware brandschade. De rook steeg ook naar het bovenliggende appartement, waar een man en een kindje van 1,5 jaar aanwezig waren. Zij werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De drie kinderen die frietjes wilden bakken, bleven ongedeerd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.