014 bouwt gratis feestje op Warandeplein

Steff Hesbeens, Toon Otten en Philippe Boermans op het Warandeplein.
Foto Ton Wiggenraad Steff Hesbeens, Toon Otten en Philippe Boermans op het Warandeplein.
Het tweedaagse festival 'Turnhout on Stage' krijgt een nieuwe naam: Turnhout Bouwt een Feestje. Het festival van 3 en 4 juli op het Warandeplein wordt gratis. "We verwachten op vrijdag en op zaterdag 3.000 à 4.000 bezoekers", vertelt Toon Otten van concertorganisator 014.

Het festival van organisator 014 tijdens het eerste weekend van juli zal opnieuw plaatsvinden op het Warandeplein. De naam van het festival verandert. "Het festival moet een groot volksfeest worden", vertellen Toon Otten en Philippe Boermans. "De naam verandert daarom in Turnhout Bouwt een Feestje. Om er één groot feest van te maken, is de toegang gratis."

Drempel weg

Het festival krijgt twee podia: één op het Warandeplein ter hoogte van de Kuub, en één in de ondergrondse fuifzaal Futur. Op het podium staan onder meer Discobar Galaxy, Jebroer, Laston & Geo, Murdock, Gunther D. en Nonkel Guy, aangevuld met enkele lokale bands. "Op de facebookpagina hebben al meer dan duizend mensen hun komst bevestigd. Dat is een goede barometer om te weten dat het concept aanslaat. We verwachten elke dag 3.000 à 4.000 mensen", zeggen de organisatoren. "Door de toegang gratis te maken, halen we iedere drempel weg om te komen. De inwoners van Turnhout konden vorig jaar een ticket kopen voor 1 euro. Maar dat was omslachtig omdat ze vooraf naar het toeristenkantoor moesten. Nu kunnen bezoekers tot op het laatste moment beslissen. Ze moeten zich vooraf niet registreren."


De organisatoren verkopen wel VIP-tickets aan 10 of 30 euro. De VIP's krijgen toegang tot een tent en mogen plaats nemen op een verhoogd podium met beter zicht. Alle Turnhoutenaren krijgen twee weken vooraf een krantje in de bus met informatie over het festival. (JVN)