Zware werkstraffen voor slagen op Chirofuif

Drie twintigers uit Heist-op-den-Berg, Putte en Antwerpen hebben een werkstraf van 250 uur gekregen voor slagen op een Chirofuif in Baal vorig jaar. 
De correctionele rechtbank in Leuven.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven.

Twee mannen uit Berlaar en Heist-op-den-Berg werden vrijgesproken. Het trio had het gemunt op drie andere mannen tijdens de fuif die langs de achterkant probeerden naar buiten te vluchten. Daar werd het drietal en hun auto onder handen genomen. Een van de slachtoffers zou permanente oorsuizingen hebben overgehouden aan de kloppartij na slagen op het hoofd. De aanklager stelde zware werkstraffen voor. De rechter volgde daarin. “Het betreffen feiten van zinloos geweld. De objectieve elementen van het dossier zijn te summier om de feiten in hoofde van vierde en vijfde beklaagde als bewezen te weerhouden. Er is minstens twijfel die in hun voordeel speelt”, aldus de rechter. De feiten voor de drie werden bewezen geacht aan de hand van beelden die tijdens het incident gemaakt werden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.