Week van de poëzie afgesloten met Tremelose dichters

Week van de poëzie afgesloten met Tremelose dichters. De dichters en voorlezers van de avond met schepen van cultuur Diane Willems.
Stefan Van de Weyer Week van de poëzie afgesloten met Tremelose dichters. De dichters en voorlezers van de avond met schepen van cultuur Diane Willems.
In Tremelo kwam de Week van de Poëzie toepasselijk ten einde met een avond boordevol Tremelose poëzie in de openbare bibliotheek in de Kruisstraat. Het gedicht van Tremeloos jeugddichter Nanou De Meyer (12) werd er onthuld op de muur van de inkomhal, iedereen die binnenkomt kijkt erop uit.
Week van de poëzie afgesloten met Tremelose dichters. Het werk van jeugddichter Nanou De Meyer onthuld.
Stefan Van de Weyer Week van de poëzie afgesloten met Tremelose dichters. Het werk van jeugddichter Nanou De Meyer onthuld.

Schepen van cultuur Diane Willems (CD&V) verwelkomde iedereen met een drankje en het gedicht “Op Weg”, van de Nederlandse zanger-dichter Rick De Leeuw. Daarna werd het gedicht van Nanou De Meyer, over boeken en de bib letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers geplaatst. Nanou las daarna nog een gedichtje voor over de liefde. Daarna kwam de allereerste dorpsdichter van Tremelo in 2014-2015 aan de beurt, Gerard Cornelis, en dat met twee liefdesgedichten aangezien Valentijn voor de deur staat. Daarna was het aan Monique Van Hoof, zij is een vrijwilligster die tijdens de vertelkwartiertjes van de bib wekelijks voorleest. Ze bracht twee gedichten van haar man Eddy Wolfs, ééntje over de liefde en ééntje over een buskotje met een tikkeltje liefde daarin verweven. Tremelose dichter Jef Wouters bracht aansluitend twee prozastukken over vrijheid. Bibliotheekmedewerkster Els Dewolf tenslotte bracht twee werken van woordkunstenaar verbonden aan de Tremelose Kunstkring, Eddy Verbinnen. Eéntje over de liefde en ééntje ging over de winter.

“Er is heel veel dichterlijk talent in Tremelo aanwezig. We geven volgend jaar ook veel aandacht aan deze poëzieweek”, besloot schepen van cultuur, Willems.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.